Kakaowo-migdałowy krem jaglany…

To szybki krem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło.

Składniki: (2-3 os.)

150g suchej kaszy jaglanej

200 ml mleka migdałowego

400 ml wody

2 łyżeczki kakao

2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku z wodą aż do wchłonięcia płynu. Ostudzoną kaszę zblednować z kakao na gładką masę. Jeżeli chcemy aby krem nadawał się do tortu trzeba go dać do lodówki na przynajmniej 1.5h. Smacznego.

20160602_134117.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s